Крим - це Україна: у Києві потролили російських дипломатів - фото

Чиновники, самі того не знаючи, визнали, що Крим український
Крим - це Україна: у Києві потролили російських дипломатів - фото
Фото: Andriy Tsaplienko
16 Березня 2021, 17:17
читать на русском

На парканах, на стовпах та на автівках російських дипломатів у Києві наклеїли листівки із зображеннями українського герба та із "зізнанням", що Крим - це Україна.

Про це повідомив журналіст Андрій Цаплієнко у своєму Телеграм-каналі.

Весела була сьогодні ніч у російських дипломатів. В ніч з 15 на 16 березня дипломати РФ, які перебувають в Україні (а за сумісництвом - кадрові співробітники ГУ ГШ ЗС та ФСБ РФ) з’явились на друкованих плакатах, де "від першої особи" визнали факт незаконної анексії Росією АР Крим, - написав він та опублікував фотодокази події.

За його словами, ці плакати сьогодні можна було побачити скрізь, де працюють та живуть російські дипломати - біля посольства РФ в Україні.

Цаплієнко повідомив, що "з метою демонстрації факту своєї солідарності з українським народом перед міжнародною спільнотою", хтось розмістив плакати із "щирими визнаннями анексії" біля інших дипломатичних представництв іноземних країн в місті Києві, а саме - біля посольств Киргизької Республіки, Таджикистану, Казахстану, Молдови, ФРН, Франції, Вірменії, Великої Британії, Білорусі, США.

Вишуканий тролінг це гарний спосіб нагадати світові обличчя агресора, - зазначив журналіст.

Нагадаємо, в Україні перед усіма дипломатичними установами Росії 23 лютого встановили біл-борди та лайтбокси з емблемою контррозвідки Служби безпеки України та словами, що Крим - це Україна.


Контекст. Сім років тому, 16 березня 2014 року, в Криму пройшов так званий "референдум", за підсумками якого РФ незаконно окупувала півострів.

Сьомий рік поспіль територія залишається під окупацією, Росія продовжує репресії проти кримчан та нарощує свою військову присутність у регіоні.