Кросівки репера Каньє Веста купили за рекордні 1,8 млн доларів - фото

Спеціальна платформа, яка придбала взуття, продаватиме акції на нього
Кросівки репера Каньє Веста купили за рекордні 1,8 млн доларів - фото
Каньє Вест (фото: wikipedia.org)
28 Квітня 2021, 05:01
читать на русском

Платформа для інвестицій в кросівки Rares купила перші Nike Air Yeezy репера Каньє Веста за рекордні 1,8 млн доларів. Платформа планує почати торгувати акціями цього взуття.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на аукціонний будинок Sotheby's, на майданчику якого пройшли торги.

Поки невідомо, скільки коштуватиме одна акція Nike Air Yeezy 1, але загальна вартість не перевищить вкладених коштів. Кросівки Каньє стануть доступні для покупки без комісії на сайті 16 червня, що є однією з перших пропозицій сервісу.

Sotheby’s

13 травня в продаж надійдуть акції 2010 Air Force 1 HOV - пари, створеної Nike разом з Jay-Z для першого в історії фестивалю Міжнародної федерації баскетболу у 2010 році.

Немає гарантії, що ми отримаємо хоча б стільки ж, скільки вклали. Для нас важливіше те, що ми створюємо можливість для інвестицій на ринку колекціонування елітного взуття, - зазначив співзасновник Rares Жером Сапп.


Контекст. Платформу для інвестицій Rares створили Ава Тих, Жером Сапп, Гектор Танто і Метт Холл у 2020 році. Серед інвесторів стартапу венчурні фонди W Fund і Urban Capital Network.

Платформа спеціалізується на інвестиціях в предмети розкоші та колекціонування. Наразі на сайті є лише кросівки, але торги їхніми акціями ще не почалися. Щоб стежити за стартом торгів, користувачі повинні зареєструватися.

Каньє Вест виступав в Nike Air Yeezy 1 на церемонії вручення премії Grammy у 2008 році.

1