Кулеба розповів подробиці поїздки Зеленського до США

Головною темою зустрічі Байдена і Зеленського стане питання безпеки
Кулеба розповів подробиці поїздки Зеленського до США
Володимир Зеленський (Фото: Офіс президента)

Президент України Володимир Зеленський у липні планує відвідати США, проте конкретної дати досі невідомо.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час виступу на форумі "Україна 30".

Нам було запропоновано кінець липня, але ми ще не отримали конкретних днів, коли цей візит відбудеться. Втім, ми чекаємо підтвердження дати вже незабаром і американська сторона вже активно з нами працює над підготовкою візиту, - сказав він.

За його словами, головною темою зустрічі Байдена і Зеленського стане питання безпеки, роль Вашингтона у процесі припинення російської агресії і деокупації українських територій.

Ми говоритимемо, якою буде оптимальна роль США у процесі припинення російської агресії і деокупації українських територій. Або це буде пряма участь у "нормандському форматі", або паралельний трек, який перетинатиметься з "нормандським форматом. Окрім зустрічі з адміністрацією, буде багато інших заходів: будуть контакти по лінії Міжнародного валютного фонду, зустрічі з громадою, з американським бізнесом. Це не просто візит до президента Байдена, - зазначив Кулеба.

Нагадаємо, 7 червня президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом США Джо Байденом. Байден запросив президента України Зеленського цього літа відвідати Білий дім.