Кулеба та Ткаченко засудили репресії проти журналістів у Білорусі

Українські міністри висловили обурення подіями в Білорусі
Головне
Кулеба та Ткаченко засудили репресії проти журналістів у Білорусі
Преса (газети, журнали). Фото: pexels
21 Лютого 2021, 15:01
читать на русском

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба та міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко зробили спільну заяву щодо репресій проти журналістів у Білорусі.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба спільно з міністром культури та інформаційної політики Олександром Ткаченком висловлюють обурення подіями в Республіці Білорусь, де владні інституції продовжують утиски та репресії проти журналістів, - йдеться у заяві, опублікованій на сайті МЗС України.

У документі зазначено, що весь демократичний світ визнає засоби масової інформації четвертою владою та не втручається у їхню професійну діяльність. А наступ на свободу слова, життя та здоров’я журналістів у Республіці Білорусь відкрито порушує ці базові принципи.

Читайте також

Україна рішуче стоїть на захисті демократії і свободи журналістської діяльності та разом із міжнародним співтовариством засуджує наступ білоруської влади на представників ЗМІ, - зазначається у заяві.

"Особливе занепокоєння" у міністрів викликала "деструктивна діяльність Росії, яка з використанням своєї армії пропагандистів повністю узурпувала інформаційний простір Білорусі, позбавивши білорусів права на вільний доступ до різних джерел інформації".

Нагадаємо, 18 лютого у Білорусі журналісток телеканалу "Белсат" засудили до двох років позбавлення волі за стрім розгону мітингу.

Вже за кілька днів Державний департамент Сполучених Штатів Америки ввів санкції щодо 43 громадян Білорусії, позбавивши їх права на в'їзд до США.