Кулеба запропонував зробити Україну регіональним хабом для діяльності ОБСЄ

У МЗС вважають, що сильне громадянське суспільство в Україні може поділитися досвідом з іншими країнами
Головне
Кулеба запропонував зробити Україну регіональним хабом для діяльності ОБСЄ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба (фото: УНІАН)
3 Грудня 2021, 17:15
читать на русском

Україна пропонує Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ стати його регіональним хабом у Центральній Європі. Іншими словами, майданчиком для взаємодії представників урядів і громадянських суспільств країн цього регіону.

Про це повідомило МЗС України.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в Стокгольмі провів зустріч з директором Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ (БДІПЛ) Маттео Мекаччі і висунув ініціативу зробити Україну регіональним хабом для діяльності ОБСЄ у сфері захисту прав людини на тлі блокування Росією засідань з реалізації заходів з питань людського виміру (HDIM).

В Україні дуже сильне громадянське суспільство. Ми вважаємо це силою і перевагою нашої країни. Тому ми готові взяти на себе роль регіонального хабу по зміцненню громадянського суспільства в регіоні Центральної Європи, - зазначив Кулеба.

Міністр також запропонував провести в Україні заходи, які надали б майданчик для ефективної взаємодії представників урядів і громадянських суспільств держав регіону.

Нагадаємо, в лютому тодішня голова Організації з безпеки й співробітництва в Європі (ОБСЄ), міністерка закордонних справ Швеції Анн Лінде заявила, що ситуація на Донбасі, як і раніше, потребує безпосередньої участі ОБСЄ.

1