Курс валют надалі буде плаваючим - Нацбанк

Нацбанк пояснив знецінення гривні
Важливо
Курс валют надалі буде плаваючим - Нацбанк
Долари, гроші (фото: Pexels)
29 Жовтня 2020, 16:29
читать на русском

У Національному банку України пояснили знецінення гривні.

Одним із головних чинників послаблення гривні була активізація попиту імпортерів на валюту восени, - зазначено у повідомленні НБУ.

У Нацбанку зазначають, що тиску на готівковому ринку немає – населення більше продає, ніж купує валюти.

Курс і надалі буде плаваючим і залежатиме від балансу попиту-пропозиції. Для зменшення курсових ризиків бізнесу варто активніше використовувати такий інструмент хеджування як валютний форвард, - зазначають в НБУ.

Читайте також

Нагадаємо, Національний банк України на 30 жовтня 2020 року встановив офіційний курс на рівні 28,43 гривень за долар. Такий курс став на 4 копійки вищим у порівнянні з попереднім днем.

Як свідчать дані на сайті Нацбанку, офіційний курс гривні до долара на 30 жовтня встановлено на такому рівні: 28,4383 гривень за долар. При цьому курс долара на 29 жовтня становив 28,3989 гривень за долар.

Днями Нацбанк опублікував "Опитування про умови банківського кредитування".

Читайте також

У документі зазначено, що у ІІІ кварталі року банки вважали ключовим ризиком валютний – майже 40% банків наголосили на його зростанні. Таких високих значень валютний ризик набував лише в момент запровадження карантинних обмежень та в кризовому 2014 році, - зазначають в Нацбанку.

Водночас банки вважають, що у четвертому кварталі валютний ризик посилиться. Очікування реалізації інших ризиків помірні, - йдеться у повідомленні.

1