Кузін розповів, чи відкриватимуть пункти масової вакцинації у селах та селищах

Зараз працює біля тисячі пунктів вакцинації
Кузін розповів, чи відкриватимуть пункти масової вакцинації у селах та селищах
Вакцина, коронавірус (фото: УНІАН)
6 Липня 2021, 15:58
читать на русском

Пункти масової вакцинації проти коронавірусу мають відкритися майже в усіх селах та селищах. Це буде по суті пункт "рутинної" вакцинації, який тимчасово переводиться на вакцинацію від COVID-19.

Про це заявив головний санітарний лікар України Ігор Кузін в інтерв'ю ТСН.ua.

Зараз працює біля тисячі пунктів вакцинації. Безумовно вони будуть відкриватися й далі. За дорожньою картою пункти вакцинації відкриваються майже в усіх селах і селищах. Тобто, це по суті пункт "рутинної" вакцинації, який тимчасово переводиться на вакцинацію від COVID, - зазначив санлікар.

За його словами, відповідно до дорожньої карти наразі триває четвертий етап вакцинації у вже відкритих пунктах щеплень. На цьому етапі перевага надається щепленню груп ризику, але ключова група  – це люди від 18 років, які мають хронічні неінфекційні захворювання.

Втім, Кузін визнає, що у деяких населених пунктах є затримки з вакцинацією населення. У таких випадках він рекомендує телефонувати на гарячу лінію МОЗ.

У деяких регіонах ми дійсно стикаємося з тим, що затримується або розвезення вакцини, або з рівня області не завжди вакцина доставляється або розраховується навіть на якісь віддалені міста та селища. Я б все ж таки радив звертатися на телефон гарячої лінії і повідомляти, - сказав Кузін.

Такі випадки обговорюються на окремих селекторних нарадах з областями, з координаторами по логістиці або вакцинації в регіонах. Тому Кузін впевнений, що це або якась проблема локального характеру, або проблема в доставці чи логістиці вакцини.

Нагадаємо, що МОЗ планує влітку вакцинувати від коронавірусу препаратом Pfizer дітей, які мають високі ризики ускладнень від COVID або супутні захворювання.

Читайте також

1