Лейтенант, який побив строковика на Житомирщині, отримав підозру

Стосовно командування військової частини складено адмінпротокол за фактом недбалого ставлення до військової служби
Важливо
Лейтенант, який побив строковика на Житомирщині, отримав підозру
ЗСУ, війна в Україні, українські військові / Фото: Pexels
16 Березня 2023, 17:27
читать на русском

Офіцеру, який побив строковика в навчальному центрі в Житомирської області, повідомлено про підозру. Крім того, стосовно командування військової частини складено адмінпротокол.

Про це повідомляє  Офіс генпрокурора.

Так, за процесуального керівництва Житомирської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону офіцеру повідомлено про підозру за фактом перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень (ч. 5 ст. 426-1 КК України).

"Офіцер порушив вимоги Статутів Збройних Сил України та порядок проходження військової служби в умовах воєнного стану", - йдеться в повідомленні, де зазначають, що наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Крім того, стосовно командування військової частини складено адміністративний протокол за фактом недбалого ставлення до військової служби у зв’язку з несвоєчасним повідомленням прокурора та ДБР про вчинений у військовій частині злочин (ч. 3 ст. 172-15 КУпАП).

Нагадаємо, 11 березня у мережі з’явилося відео з побиттям строковика його командиром. У ході перевірки було підтверджено, що інцидент стався в одній із військових частин на Житомирщині того ж дня після обіду.

Як заявило командування частини, всіх причетних до ситуації вже відсторонено від служби. Окрім того, було розпочато службове розслідування, до якого долучено Службу Військового правопорядку, контррозвідку та Державне бюро розслідувань.

Офіцер, який побив строковика в навчальному центрі в Житомирської області, назвав заподіяне "виховною бесідою". Наразі йому загрожує до 12 років в'язниці.

Читайте також

1