ЛГБТ-прайд у Києві: перші сутички стались під Офісом президента (відео)

Поліція винесла націоналістів за територію проведення рейву
ЛГБТ-прайд у Києві: перші сутички стались під Офісом президента (відео)
ЛГБТ-прайд (фото: УНІАН)
30 Липня 2021, 18:07
читать на русском

У п'ятницю, 30 липня, у Києві біля Офісу президенту проходить ЛГБТ-прайд у форматі рейву "Рейвах Прайд". Під будівлею відбулись перші сутички учасників та праворадикалів. Поліція застосовувала сльозогінний газ, а двох противників заходу затримала.

Як повідомила омбудсман з прав людини Людмила Денісова, учасники підтримають ухвалення законопроєкту про посилення відповідальності за дискримінацію будь-яких груп людей на ґрунті нетерпимості. Вона закликала українців бути толерантними один до одного та поважати права кожного.

За словами організаторки заходу, керівниці ГО "УкраїнаПрайд" Софії Лапіної, про акцію спротиву повідомила організація "Традиція і порядок".

Я тільки за свободу слова і те, щоб поліція уможливила проведення обох акцій і виключно у мирних форматах, - написала вона.

Так, на перетині вулиць Банкової та Інститутської, а також біля Національного банку зібралися противники ЛГБТ-прайду. Також зібралось багато правоохоронців.

Згодом між праворадикалами, які приховують своє обличчя за масками, учасниками заходу та правоохоронцями стались сутички. Тому поліція застосувала сльозогінний газ і затримала кількох найбільш активних порушників правопорядку.

Противники акції тримають прапори з символікою організації "Традиція і порядок", а також скандують "Ганьба".

Сам ЛГБТ-рейв має пройти безпосередньо біля будівлі ОП. Крім того, правоохоронці не пускають праворадикалів за паркан до будівлі. На місці проведення акції вже розпочинається підготовка.

ЛГБТ-рейв Фото: PavlovskyNEWS

Як повідомили у пресслужбі Києва, під час проведення мітингу біля ОП двоє учасників нецензурно висловлювалися у бік правоохоронців та інших громадян. На зауваження припинити порушення громадського порядку чоловіки не реагували. У результаті хлопців притягнуто до відповідальності за дрібне хуліганство.

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Нагадаємо, що у Києві біля Офісу президента знайшли підозрілу сумку, але повідомлень про мінування не було. Поліція її перевіряє.

Читайте також

1