Лікар спрогнозував, скільки українців захворіє на COVID-19 до появи вакцини

На його думку, немає сенсу блокувати епідемічний процес
Лікар спрогнозував, скільки українців захворіє на COVID-19 до появи вакцини
Коронавірус, карантин
17 Листопада 2020, 16:32
читать на русском

В Україні до травня на коронавірус перехворіє приблизно 40% всього населення.

Про це повідомив завідувач лабораторії імунореабілітології Інституту імунології та мікробіології ім. Мечникова Андрій Волянський в інтерв'ю Укрінформу.

На його думку, немає сенсу блокувати епідемічний процес, оскільки його доведеться пройти.

Імунолог зазначив, що насправді невідомо, коли Україна отримає вакцину від Covid-19, в якій кількості, та скільки людей зможуть зробити щеплення безкоштовно.

Читайте також

Він вважає, що це всебічне обговорення вакцини є взагалі передчасним. Україна встигне пережити першу хвилю до появи вакцини.

Зараз треба думати про те, що до травня приблизно 40% населення будуть інфіковані і можна прогнозувати близько 40 000 летальних випадків. При тому, що на сьогодні маємо близько 10 тисяч, - сказав Волянський.

Лікар також зазначив, що не вважає локдаун доцільним, оскільки люди повинні перехворіти та пережити першу хвилю коронавірусу.

Попри те, що наразі величезна кількість ланцюжків запущена, вдалося б їх зупинити. Але я не розумію, навіщо це робити: треба, щоб люди хворіли, пережили першу хвилю. Немає сенсу блокувати епідемічний процес, його все одно доведеться пройти, - сказав імунолог.

Нагадаємо, що міністр охорони здоров'я Максим Степанов розповів, що хворий на коронавірус може отримати допомогу від сімейного лікаря і без підписаної декларації.

1