Лілії заради перемоги: на Миколаївщині висадили квіти у прифронтовій зоні (фото)

По сто лілій планують висадити у ста громадах України на знак перемоги над рашизмом
Ексклюзив
Лілії заради перемоги: на Миколаївщині висадили квіти у прифронтовій зоні (фото)
Фото: Баштанська міська рада

У невеличкому степовому містечку Баштанка, що на Миколаївщині, в декількох десятках кілометрів від боєзіткнень провели яскраву акцію "100 лілій у 100 громадах заради Перемоги!"

Про це пише Парламент.ua.

Громада Баштанки, яка ще в березні зупиняла наступ “рашистів” після того, як вони не змогли взяти Миколаїв “в лоб”, долучилась до акції 100 лілій у 100 громад України заради перемоги! Акцію ініціювала газета "Сільський вісник" у партнерстві з Асоціацією сільських, селищних та об’єднаних громад України за підтримки CIB Holland B. V., які безплатно надали нашій громаді 100 цибулинок сортових лілій.

Критеріями відбору громад для отримання наборів лілій було, в першу чергу, мотивація, наявність місця для висадки та кількість внутрішньо переміщених осіб у громадах.

Для посадки квітів обрали важливе для громади місце − площу Єдності, де розпочали створення Алеї Слави та Перемоги. Саме тут місцева ТРО з поліцією зупинили танкову колону окупантів. Як перший етап − цього дня висадили 100 лілій заради нашої спільної Перемоги та пам’яті про наших земляків, які загинули у війні проти рашизму.

Активну участь в Акції взяли жителі громади та внутрішньо переміщені особи, які проживають у місті, було багато дітлахів, яки активно допомагали дорослим. Настрій людей яки навіть вдягли одяг в кольорах національному стягу був радісний. На фото що надала міськрада це добре видно. Акція додасть нашим воїнам сил та наснаги для перемоги над ворогом, а квітки лілії, як символ незламності, свободи, надії, об’єднає нас і укріпить у спільній боротьбі проти рашистів. Сильна нація - тому сильна, що вміє створювати красу й захищати. Перемога незабаром настане, а спільно заквітчана центральна площа міста буде нагадувати про важливість триматися разом!

Нагадаємо, у прифронтовому Вознесенську в березні була встановлена статуя діви Марії в нагадування про те, що якщо в житті людини Бог буде на першому місці, то все інше буде на своєму.

1