Лісові пожежі у Каліфорнії: евакуювали понад 100 тисяч американців

Рятувальники намагаються загасити масштабну пожежу
Лісові пожежі у Каліфорнії: евакуювали понад 100 тисяч американців
Лісові пожежі у Каліфорнії (фото: Twitter)
27 Жовтня 2020, 11:51
читать на русском

У Каліфорнії (Сполучені Штати Америки) досі вирують лісові пожежі. Влада евакуювала понад 100 тисяч осіб у зв'язку із загрозою поширення вогню на будинки.

Про це повідомляє видання The Guardian.

Зазначається, що мова йде про дві лісові пожежі, які виникли в окрузі Оріндж. Наразі їхня загальна площа становить 33,6 кв. км. Для гасіння відкритого вогню залучили близько 700 пожежників, двоє з них вже отримали серйозні опіки.

Як відомо, цього року у Каліфорнії пожежі випалили рекордні 16,6 тисяч кв. км унікальних лісових угідь, знищили 10 488 будинків, підприємств та інших будівель. Також через них загинула 31 людина, ще десяткі осіб були травмовані вогнем.

Читайте також

Нагадаємо, раніше у Південній Кореї масштабна пожежа охопила 33-поверховий житловий будинок у місті Ульсан. В результаті події 15 людей постраждали, сотні були евакуйовані. Пожежна служба Ульсана оперативно зреагувала, зібрала сили з найближчих пожежних підрозділів та зайнялась гасінням пожежі. Однак, оскільки пожежа дійшла до 30-го поверху і до 00:10 вечора (за місцевим часом) загасити вогонь все ще було неможливо.

1