Литва для України закупить 37 безпілотників-камікадзе

На ці дрони литовці зібрали понад мільйон євро
Литва для України закупить 37 безпілотників-камікадзе
Warmate/ фото: uk.wikipedia.org
26 Серпня 2022, 19:39
читать на русском

Литва купить для Збройних сил України 37 безпілотників-камікадзе Warmate. На ці дрони литовці зібрали понад мільйон євро.

Про це повідомив міністр оборони Литви Арвідаса Анушаускаса в Twitter.

За його словами, кошти зібрали в рамках ініціативи "Легіон Бум". Міністерство оборони Литви провело переговори з виробником, польською компанією WB Group.

Анушаускас зазначив, що окрім 37 дронів, з яких 10 компанія передасть безплатно, Литва купить два комплекти з усіма аксесуарами.

Довідка. Warmate - ударний безпілотний авіаційний комплекс, призначений для ураження противника методом самознищення.

Старт апарату відбувається через пневматичний запуск з контейнерної пускової установки. Апарат має електродвигун і складане крило, що забезпечують радіус дії комплексу у 10 км, тривалість баражування у пів години, дозволяє розвинути максимальну швидкість у 150 км/год і піднятися на максимальну висоту у 500 м при нормальній висоті польоту 30-200 м. Максимальна злітна маса комплексу — 4 кг, при цьому апарат може бути споряджений різноманітними за типом ураження бойовими головками з масою вибухової речовини до 800 г.

Літальний апарат має автоматичний режим керування польотом і систему повернення при неспрацюванні.

Варто додати, що кошти на "Легіон Бум" збирав литовський журналіст Андрюс Тапінас. В рамках ініціативи вдалося зібрати близько 2 млн євро. Решту коштів буде спрямовано на придбання українських безпілотників-камікадзе UJ-23 Topaz виробництва UkrJet.

Нагадаємо, що адміністрація США має намір оголосити про пакет військової допомоги Києву на 3 млрд доларів до Дня незалежності України.

Читайте також

1