Ліван заарештував судно з краденим українським зерном

Поставки зерна з Криму зросли після вторгнення Росії в Україну
Ліван заарештував судно з краденим українським зерном
Зерно / Фото: pexels

Ліван заарештував судно "Лаодікея" з ячмінним та пшеничним борошном, яке могли викрасти російські орки з тимчасово окупованих територій України.

Про це повідомив генпрокурор Лівану Гассан Вейдат в коментарі Bloomberg.

Ліван заарештував судно, завантажене ячмінним і пшеничним борошном, поки визначають, чи міг вантаж бути вкраденим з України, - сказав Гассан Вейдат.

За повідомленням посольства України в Бейруті, судно було завантажене в Феодосії в тимчасово окупованому Криму. Вантаж був викраденим орками з Запорізької, Миколаївської та Херсонської областей.

Таким чином Україна звинуватила Росію у викраденні понад 500 тисяч тонн зерна під час окупації трьох регіонів. Своєю чергою поставки зерна з Криму зросли після початку війни в Україні.

Додали, що власником арештованого судна є Syria Mar Shipping Ltd. У 2015 році судно потрапило під санкції США через зв'язки з сирійським урядом президента Башара Асада.

Нагадаємо, судно Zhibek Zholy, яке намагалося перевезти вкрадене зерно з окупованого Бердянська до турецького порту Карасу, було відпущене владою Туреччини після затримання.

Читайте також