Лубківський відмовився бути речником української делегації в ТКГ

Він зазначив, що планує завершити консультації з Резніковим щодо формату “потенційного залучення до справи”
Лубківський відмовився бути речником української делегації в ТКГ
Маркіян Лубківський фото: facebook.com

Дипломат Маркіян Лубківський відмовився обійняти посаду речника української делегації в Тристоронній контактній групі у Мінську.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Я не прийняв запрошення долучитися до роботи української делегації в Тристоронній контактній групі в якості речника, – зазначив Лубківський.

Він подякував главі української делегації в ТКГ Леоніду Кравчуку та президенту Володимиру Зеленському за їхню пропозицію, однак зауважив, що в ході консультацій і, зокрема, відрядження до Республіки Хорватія у складі урядової делегації на чолі з віцепрем’єр-міністром Олексієм Резніковим “дещо інакше побачив свою можливу роль, що більше знаходиться в безпековій і дипломатичній площинах на основі, серед іншого, і балканського досвіду”.

Я готовий ... ділитися своїми напрацюваннями на користь України і українського народу, – додав дипломат.

Лубківський зазначив, що після одужання від COVID-19 планує завершити консультації з Резніковим щодо формату “потенційного залучення до справи реінтеграції тимчасово окупованих територій, яка є невід'ємною складовою повного відновлення територіальної цілісності і суверенітету України”.

Нагадаємо, раніше міністр з питань реінтеграції окупованих територій Олексій Резніков Кандидатура дипломатичного радника заступника голови Верховної Ради України Маркіяна Лубківського розглядається на речника української делегації в Тристоронній контактній групі.