Луганська ОВА відкриває гуманітарні хаби для своїх переселенців по всій Україні

До 300 тисяч людей будуть вимушені евакуюватися з Луганщини
Луганська ОВА відкриває гуманітарні хаби для своїх переселенців по всій Україні
Діти, війна в Україні наслідки російських обстрілів / Фото: Pexels
19 Серпня 2022, 14:17
читать на русском

Луганська обласна військова адміністрація відкриває гуманітарні хаби для своїх переселенців по всій країні, вимушені виїхати з регіону близько 300 тисяч людей.

Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай в Media Center Ukraine - Ukrinform.

Якщо взяти територію області, яка була підконтрольна Україні після 2014 року, то там лишається орієнтовно 350 тисяч жителів. Поки що можливість виїхати є – через Харківську область, але там лише пішохідний перехід, через Запорізьку область, а також росію та балтійські країни, але це дуже дорогий варіант, - сказав він.

За словами Гайдая, до 300 тисяч людей будуть вимушені евакуюватися. В кожній області, куди б вони не виїхали, відкриваємо гуманітарні штаби, за які відповідає певна особа з громад Луганщини.

Всі адреси, контактні номери телефонів є на офіційних сторінках ОВА та моїй особистій сторінці. Людина може лишити свої контакти, щоб ми з нею зв’язалися та допомогли. Зараз розподіляємо гуманітарну допомогу. А також займаємось ремонтами та відновленням приміщень для проживання. Крім того, плануємо будівництво модульних містечок для переселенців, - пояснив очільник Луганської ОВА.

Нагадаємо, що 10 тисяч українців з тимчасово окупованих територій та зон активних бойових дій отримають додаткові виплати завдяки співпраці Мінсоцполітики та неурядової організації "ACTED".

1