Ляпас президентові Франції: що загрожує нападнику

Одразу після інциденту було заарештовано двох чоловіків
Ляпас президентові Франції: що загрожує нападнику
Президент Франції Емманюель Макрон фото: Фейсбук
9 Червня 2021, 11:18
читать на русском

У Франції затримали двох людей, які причетні до нападу на президента Еммануеля Макрона під час вітання із прихильниками у французькому департаменті Дром.

Як повідомляє News in 24, ляпас Макрону дав 28-річний Деміан Тарел. Під час нападу чоловік крикнув відоме гасло ультраправих.

Його сторінка в Instagram свідчить про захоплення середньовічними боями. ЗМІ встановили, що у місті, в якому проживав, Тарел створив Асоціацію європейських історичних бойових мистецтв.

У місті про нападника майже нічого не знають, але його друг розповів, що був шокований вчинком. Він назвав чоловіка спокійним та врівноваженим, а також тим, хто не робить необдуманих рішень.

Двоє людей затримані та перебувають під вартою. Їм загрожує до трьох років в’язниці і штраф у розмірі 45 тисяч євро. Мотиви такого вчинку наразі невідомі.

Зазначимо, що 8 червня президент Франції Емманюель Макрон отримав ляпаса під час візиту до департаменту Дром на південному сході Франції.

Нагадаємо, у травні президент Франції Еммануель Макрон виголосив тост "За Україну!" та випив коктейль. Це відбулося під час відкриття ресторанів Франції після карантину.

Читайте також

1