Ляшко не знав, що пацієнтів виписують із низькою сатурацією

Хворих виписують додому, бо медзакладів не вистачає
Важливо
Ляшко не знав, що пацієнтів виписують із низькою сатурацією
Віктор Ляшко (фото: УНІАН)
14 Грудня 2020, 17:46
читать на русском

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко не знав, що українські лікарні виписують пацієнтів із низькою сатурацією через брак медзакладів.

Про це він сам зізнався під час розмови зі співзасновницею благодійного фонду "Свої" Лесею Литвиновою, яку організувало видання Українська правда.

За словами Віктора Ляшка (досьє Віктора Ляшка), якщо рівень кисню, або сатурації, в організмі людини низький - її слід госпіталізувати.

Критерій для госпіталізації сьогодні ─ сатурація нижче 92. Пацієнт повинен перебувати в лікарні до стабілізації ситуації, - заявив він.

Читайте також

Проте, волонтерка запевнила міністра, що таке неможливо через брак медзакладів в Україні.

Після негативного ПЛР-тесту лікарня має виписати пацієнта, а якщо він досі має низьку сатурацію ─ перевести його в нековідний заклад. І навіть якщо такий заклад знайдеться, у ньому може не бути кисню, - заявила вона.

На підтвердження своїх слів засновниця фонду показала довідку пацієнта з Дніпра, якого виписали з рівнем кисню у 91%.

Вікторе, ви знали, що пацієнтів, які потребують кисню, виписують в нікуди? ─ запитала вона.

На що заступник МОЗ відповів "от про виписку я не знаю".

Зазначимо, що сатурація здорової людини це 97-99%. Коли рівень кисню в організмі 93% і нижче - необхідно додатково забезпечити людину киснем.

Нагадаємо, що заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко розповів, що в Україні понад 75% померлих від коронавірусу були люди, яким більш як 60 років.

1