Ляшко повідомив, що робити, якщо хтось в офісі захворів на COVID-19

Хворий на коронавірус повинен відразу звернутися до свого сімейного лікаря
Ляшко повідомив, що робити, якщо хтось в офісі захворів на COVID-19
Віктор Ляшко (фото: МОЗ)
24 Вересня 2020, 15:50
читать на русском

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко розповів, що робити у випадку, якщо хтось у офісі захворів на коронавірус.

"Керівник організації, де виявили хворого працівника COVID-19, повинен звернутися в територіальний лабораторний центр", - повідомив він у інтерв'ю Радіо НВ .

Локдаун може бути в будь-який момент — головний санлікар Віктор Ляшко

Статистика захворювання на COVID-19, достовірність тестів, завантаженість лікарень та можливість повторення жорсткого карантину. Гість ефіру Нового дня: Віктор Ляшко, заступник Міністра охорони здоров’я України, головний державний санітарний лікар України

Gepostet von Радіо НВ am Mittwoch, 23. September 2020

За його словами, у лабораторному центрі є закріплений за даною територією епідеміолог, який проводить епідеміологічне розслідування.

Він відкриває і закриває вогнище і рекомендує, кому з контактних треба йти на самоізоляцію, а кому – ні, – зазначив Ляшко, уточнивши, що це залежить від часу контакту з хворим.

За його словами, якщо після звернення немає ніяких дій щодо виявлення контактних, то необхідно телефонувати на гарячі лінії департаменту охорони здоров'я з COVID-19 (278-41-91) і МОЗ (0800505201).

Читайте також

Ляшко визнав, що в певних ситуаціях може спрацювати людський фактор, повідомляє Ліга.Новини.

Головний санлікар додав, що хворий на коронавірус повинен в першу чергу звернутися до свого сімейного лікаря, який оцінить стан зараженого.

Нагадаємо, Міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що відтепер в Україні можна не робити ПЛР-тест на коронавірус після самоізоляції. Але за умови, що у людини немає жодних симптомів.

1