Людину створив Бог: Батьки шестикласників шоковані тезами з підручника історії

Підручник має назву "Всесвітня історія. Історія України"
Людину створив Бог: Батьки шестикласників шоковані тезами з підручника історії
Підручник з історії України фото: facebook
21 Вересня 2021, 15:57
читать на русском

В українському шкільному підручнику з історії для учнів 6 класу стверджується, що людину створив Бог та вдихнув в неї життя, а неандертальців не можна вважати первісними людьми.

Про це мати одного учня Анна Либа написала у фейсбук-спільноту "Батьки SOS".

Зокрема, дивні тези зустрічаються ще на титулці підручника, де пише "Всесвітня історія. Історія України".

У самій книзі написано, що всі теорії про походження людства – повна маячня, бо створив Бог людину і вдихнув в неї життя.

І створив Господь людину з пороху земного. І дихання життя вдихнув у неї – і стала людина живою душею, яка є втіленням божественної теорії походження людського життя, - йдеться у підручнику.

Жінка вважає, що цей підручний більше нагадує навчальний посібник з християнської етики, ніж з історії.

До того ж в кінці розділу є запитання для учнів, відповідей на які немає у тексті.

Зато запитання по суті й дуже цікаві. Де дитині на них відповідь брати, якщо підручник каже, що в неандертальців не було духовності, тому вони не первісні люди... Бо Бог створив людину і вдихнув в неї життя, - заявила Либа.

Тези з підручника історії:

  • "Початок історії людства пов’язують з появою людини розумної (гомо сапієнс), яка власне, й була першою справжньою людиною. Бо, окрім вправних рук і досконалості будови, мала мову й тонку душевну організацію. Недарма, за біблією, людина стала людиною, коли Бог вдихнув у неї душу".
  • "З’явилися істоти, які яких вчені називають приматами. Близько 40 мільярдів років тому виникли більш високоорганізовані примати, яких називають мавпами. Припускають, що саме від них розпочався шлях формування людини. Однак сьогодні немає точної інформації на запитання, як саме, де та коли виникла людина".
  • "Знахідки дають підстави припускати, що неандертальці піклувалися про померлих, ховали їх за певним ритуалом, що свідчить про зародження віри в потойбічне життя, обожнення сил природи".

Нагадаємо, у підручнику з хімії для учнів 9 класів загальноосвітніх шкіл, який Міністерство освіти рекомендувало у 2017 році, зазначено, що харчова сода допомагає у профілактиці та лікуванні онкологічних захворювань.

1