Магнітні бурі у лютому 2024: коли сонце буде активним

Наступного місяця очікується декілька магнітних бур. Це може негативно вплинути на самопочуття метеозалежних людей.
Магнітні бурі у лютому 2024: коли сонце буде активним
Магнітні бурі (Фото: picabu)
1 Лютого 2024, 23:59
читать на русском

У період сонячної активності можете відчути активізацію хронічних захворювань, головний біль, апатію та дратівливість. Тож дізнайтеся вже зараз, коли чекати сильних магнітних бур у лютому.

За прогнозами, у лютому 2024-го сильні магнітні бурі очікуються 4, 5, 16, 23 і 24 числа. У ці дні важливо подбати про свій стан, адже:

  • 4 лютого може підвищитися дратівливість та агресивність;
  • 5 – ймовірне безсоння та доволі-таки неприємні сновидіння;
  • 16 – погіршення пам'яті й координації рухів;
  • 23 – зниження працездатності, ймовірна підвищена стомлюваність та загальна слабкість;
  • 24 – можливі головний біль, дратівливість, а ще зниження робочої ефективності.

Інші дні місяця будуть з помірною аби слабкою геомагнітною активністю. До речі, аби зменшити негативний вплив магнітних бур на організм, варто дотримуватися режиму сну, більше часу проводити на свіжому повітрі, пити води, відмовитися від жирного, солодкого та алкоголю.

Довідка: Корональні викиди маси, що призводять до появи геомагнітних бур на Землі, виникають в особливих регіонах на Сонці, які називаються сонячними плямами. Коли лінії магнітного поля на поверхні Сонця стають надто заплутаними і раптово розриваються, відбувається спалах, але він не завжди супроводжується, як у цьому випадку, викидами плазми. Якщо сонячна пляма спрямована у бік нашої планети, то потік плазми, що летить крізь космос із величезною швидкістю, врізається у наше магнітне поле.

Останніми місяцями на Сонці відбувається дуже багато спалахів із корональними викидами маси, і це відбувається не просто так. Річ у тім, що на Сонце існує 11-річний цикл його активності з періодами затишшя і максимального підйому. Останній називається сонячним максимумом і наша зірка поступово до нього наближається.

Згідно з прогнозами вчених, пік сонячної активності настане в липні 2025 року, а до цього на нашій зірці все частіше відбуватимуться виверження, які викликатимуть геомагнітні бурі різної потужності.

Нагадаємо, попри те, що  українцям, і так нелегко у воєнний час, під час теперішньої зимової погоди чимало людей скаржаться на занепад сил і зниження працездатності. Сезонні зміни погоди спричиняють різке зростання кількості людей із хворим серцем та судинами. Для таких пацієнтів метеозалежність – важливий фактор, тому ці хворі зазвичай уважно стежать за прогнозами погоди.

1