Магнітні бурі у вересні: коли очікувати потужних ударів

На початку осені прогнозують дві потужні магнітні бурі
Магнітні бурі у вересні: коли очікувати потужних ударів
Магнітні бурі (Фото: ТСН)
23 Серпня 2022, 12:08
читать на русском

У вересні метеозалежним людям доведеться пережити дві досить потужні магнітні бурі — на початку і наприкінці місяця. Також очікуються ще кілька помірних та слабких геомагнітних збурень.

  • 3-6 вересня — потужна магнітна буря;
  • 10 вересня — незначні коливання;
  • 13-15 вересня — помірні магнітні потоки;
  • 16-17 вересня — незначні коливання;
  • 22-25 вересня — магнітні бурі середньої сили;
  • 26 вересня — потужна магнітна буря.

Досить потужна магнітна буря з індексом 6 (високий) очікується вже в перших числах місяця: 3, 4, 5 та 6 вересня. Експерти радять метеозалежним людям подбати про своє здоров'я — приділити особливу увагу своєму стану і запастися ліками першої необхідності. Важливо не перевантажуватися та більше відпочивати.

Також експерти прогнозують незначну магнітну бурю в середині вересня — 13, 14 та 15 вересня. Такі поштовхи можуть відчути метеозалежні, але навряд відчують інші.

А от наприкінці місяця знов очікуються потужні поштовхи. Зокрема, 22 вересня прогнозують початок досить серйозної магнітної бурі. Вже 26 вересня вона досягне апогею і триватиме весь день. Рекомендовано зменшити фізичну активність, особливо метеочутливим людям і тим, хто страждає на підвищений тиск.

Нагадаємо, метеочутливим людям медики радять слідкувати за розкладом магнітних бур та не навантажувати себе фізично у період магнітної активності. Особливо важливо — мати під рукою ліки першої необхідності, які допоможуть послабити наслідки.

Кому слід бути особливо обережним, так це людям із патологіями серця, судин чи органів дихання. Найбільш небезпечною реакцією на магнітні бурі є стрибки артеріального тиску, а такий стан є досить небезпечним. Тому у такі дні слід тримати зв’язок зі своїм лікарем і дотримуватись його рекомендацій.

Всім іншим у період потужних збурень на Сонці рекомендовано пити трав’яний чай, соки чи воду, а також утриматись від вживання алкоголю, гострої та солоної їжі. Також корисно проводити більше часу на свіжому повітрі та намагатися не стресувати.