Майно дружини Медведчука арештували на Львівщині - СБУ

Арештовані активи передадуть до АРМА
Головне
Майно дружини Медведчука арештували на Львівщині - СБУ
Віктор Медведчук та Оксана Марченко
29 Серпня 2022, 18:11
читать на русском

У Львівській області арештували три земельні ділянки загальною вартістю понад два млн гривень, які належали Оксані Марченко, дружині Віктора Медведчука.

Про це повідомили в СБУ в Telegram.

За ініціативи Служби безпеки України на Львівщині накладено арешт на 3 земельні ділянки загальною вартістю понад 2 млн грн. Встановлено, що ці наділи незаконно опинились у власності Оксани Марченко, дружини Віктора Медведчука. Наразі триває процедура їх передачі в управління держави, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що у 2009 році райдержадміністрація прийняла незаконне рішення безоплатно передати земельну ділянку із державної власності приватному підприємству. Проте ніяких змін у "Книзі записів про державну реєстрацію державних актів на право власності" не було зроблено.

Пізніше підприємство внесли недостовірні відомості в офіційні документи, розбили земельний наділ на три окремі ділянки та оформили їх як власність компанії.

На захопленій таким чином землі, розташованій у туристично привабливому регіоні Стрийщини зловмисники розпочали будівництво об’єктів туристичної інфраструктури. У ході слідчо-оперативних дій встановлено, що кінцевим бенефіціаром вищезгаданої компанії є Оксана Марченко, внесена до санкційних списків РНБО, - пояснили в СБУ.

Своєю чергою Сколівський районний суд задовільнив ініційований СБУ позов щодо арешту цих об’єктів нерухомого майна. Нині триває процедура передачі арештованих активів в управління Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Нагадаємо, гелікоптер та літак, якими користувалася родина народного депутата Віктора Медведчука, правоохоронці передали ЗСУ.

Читайте також

1