Майора, який п`яним наїхав на трьох курсанток, ув`язнили на шість років

Внаслідок ДТП двом дівчатам ампутували по одній нозі, третя мала численні переломи обох ніг
Головне
Майора, який п`яним наїхав на трьох курсанток, ув`язнили на шість років
4 Квітня 2023, 13:44
читать на русском

Майора Української військово-медичної академії Холодного, який нетверезим наїхав машиною на трьох курсанток влітку 2020, ув'язнили на шість років. Його визнали винним у порушенні правил дорожнього руху, що спричинило тяжкі тілесні ушкодження.

Це підтвердив Суспільному його адвокат і заявив, що сторона захисту наразі вирішує, чи подавати апеляцію на вирок.

Після ув'язнення Холодний ще три роки матиме заборону кермувати. Його також зобов'язали виплатити майже 250 тисяч гривень за витрати на лікування потерпілих. Внаслідок наїзду, який трапився на території академії, двом дівчатам ампутували по одній нозі, у третьої були переломи обох ніг.

Нагадаємо, трагічний інцидент стався 25 серпня 2020 року. Пʼяний майор наїхав на дівчат, які стояли на ґанку, очікуючи на свою першу військову форму. Внаслідок дій майора у двох дівчат ампутували по одній нозі, у третьої були перелами ніг. Холодний служив у військовій частині і лише 13 серпня 2020, тобто за два тижні до аварії, був переведений до Академії на посаду начальника курсу факультету підготовки військових лікарів. У день ДТП майор формально перебував у відпустці, але з власної ініціативи з’явився на роботу, щоб допомогти отримати для курсантів речове забезпечення.

У дебатах 31 березня 2023 року прокурор Дарʼя Лисенко вимагала максимального покарання — 8 років увʼязнення. Також це підтримали потерпілі Галина Ніколін і Тетяна Стенська. Олександра Гуй, яка постраждала найбільше, на оголошення вироку не прибула. Вона лікувалася у Німеччині і дала показання суду по відеозвʼязку. Адвокат Олександр Навродський розповів, що Холодний останні два роки не міг влаштуватися на роботу, а після російського вторгнення безуспішно просився на фронт. Він звертав увагу, що його підзахисний має двох неповнолітніх синів, а також хвору дружину.