Майже 3 млрд грн принесла мала приватизація за 10 місяців 2020 року - Мінекономіки

У 2021 році відомство сподівається на початок великої приватизації
Майже 3 млрд грн принесла мала приватизація за 10 місяців 2020 року - Мінекономіки
Міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Ігор Петрашко (фото: УНІАН)
27 Листопада 2020, 21:02
читать на русском

Мала приватизація державного та комунального майна протягом 2020 року забезпечила 2 733 млн гривень надходжень до бюджетів різних рівнів.

Про це розповів міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко, передає Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Петрашко зазначив, що мала приватизація державного та комунального майна вже принесла майже 3 млрд грн (а саме, 2 млрд 733 млн гривень). У 2021 році сподівається на значне збільшення цього показника та початок великої приватизації.

Ефективне управління державними ресурсами відіграє надзвичайно важливу роль. Це і запорука збільшення надходжень до держбюджету, і покращення соціально-економічного життя, і підвищення довіри до держави в цілому, - прокоментував міністр.

Читайте також

Під час панелей онлайн-конференції були детально проаналізовані основні напрями в реформі управління державними ресурсами, а саме: приватизація, оренда державної та комунальної власності, ринок необробленої деревини, реалізація активів банків-банкрутів, продаж будь-якого майна, нерухомості, автомобілів, земельних ділянок, акцій, цінних паперів юридичних та фізичних чи юридичних осіб, які перебувають у стадії банкрутства, продаж арештованого майна.

Зараз всі ці напрями мають прозорий та публічний доступ до державних ресурсів через систему Прозорро.Продажі. Система забезпечує конкуренцію, транспарентність, відкриті й чесні торги, - зазначив міністр.

Нагадаємо, що голова Національного банку України Кирило Шевченко заявив, що "Укргазбанк" ближче всього до часткової приватизації серед державних банків країни.

1