"Укргазбанк" ближче всього до часткової приватизації - голова Нацбанку

НБУ також очікує придбання міжнародною фінансовою організацією частки в "Ощадбанку"
Головне
"Укргазбанк" ближче всього до часткової приватизації - голова Нацбанку
Кирило Шевченко Фото: facebook.com
18 Жовтня 2020, 17:03
читать на русском

Голова Національного банку України Кирило Шевченко заявив, що "Укргазбанк" ближче всього до часткової приватизації серед державних банків країни.

Наша нинішня стратегія часткової приватизації державних банків України передбачає, що кроки до продажів розпочнуться не пізніше кінця 2024 року, - написав голова НБУ у статті для Atlantic Council.

За його словами, угода вже в процесі, і переговори зараз зосереджені на технічних аспектах з очікуванням успішного закриття.

Нині "Укргазбанк" співпрацює з Міжнародною фінансовою корпорацією (МФК) і є державним банком, найбільш близьким до часткової приватизації. Угода вже знаходиться в процесі, і переговори тепер зосереджені на технічних аспектах з очікуванням успішного закриття", - зазначив глава НБУ.

Читайте також

Кирило Шевченко розповів, що також очікує придбання міжнародною фінансовою організацією частки в "Ощадбанку", але для цього "ще потрібно провести значну роботу щодо перегляду відповідного законодавства і розвитку бізнес-моделі банку".

Нагадаємо, Національний банк України погодив кандидатуру банкіра Сергія Наумова на посаду голови правління Ощадбанку.

Відомо що Наумов переміг у конкурсі на цю посаду у червні 2020 року. Строк повноважень голови правління держбанку становить п’ять років.

1