Майже половина українців вважає, що без хабарів у нашій державі обійтися неможливо - соцопитування

Майже третина опитаних зізналися, що намагаються використати свої зв'язки, якщо потрібно звернутися до державних органів
Головне
Майже половина українців вважає, що без хабарів у нашій державі обійтися неможливо - соцопитування
Хабар (Фото:ТСН)
28 Листопада 2023, 11:39
читать на русском

Понад половина опитаних українців вважають, що без хабарів у нашій державі не обійтися.

Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг".

53% опитаних погоджуються, що більшість людей дають хабарі, оскільки без цього не обійтися. 24% респондентів не згодні з цим.

49% опитаних українців підтримують твердження, що більшість людей не платить податки, якщо є така можливість. Також 49% опитаних вважає, що більшість людей отримають субсидію, навіть якщо вона їм не призначається, але є можливість її "вибити". 35% не погоджується із цим твердженням.

33% респондентів погоджуються, що замість того, аби сплачувати податки, краще на ці гроші самому розв’язувати свої проблеми.

Майже третина опитаних (31%) зізналися, що намагаються використати свої знайомства або зв'язки, якщо потрібно звернутися до державних або органів місцевого самоврядування. 48% респондентів стверджують, що не роблять такого.

Нагадаємо, абсолютна більшість українців (68%) вважають, що Україна має намагатися звільнити всю територію включно з Кримом, навіть якщо буде ризик зменшення підтримки Заходу і ризик тривалішої війни.

Читайте також

1