Мальта вирішила залишити зуб доісторичної акули британському принцу Джорджу

У принца Джорджа не вимагатимуть подарунок назад
Мальта вирішила залишити зуб доісторичної акули британському принцу Джорджу
Фото: Times Malta
29 Вересня 2020, 23:06
читать на русском

В уряді Мальти вирішили не вимагати у семирічної дитини повернути артефакт, який йому подарував знаменитий натураліст.

Міністр культури Хосе Еррера змінив свою думку щодо повернення 23-мільйонного скам'янілого акулячого зуба, подарованого британському принцу Джорджу минулого тижня, заявляючи, що Мальта не має наміру продовжувати справу далі.

Про це у вівторок, 29 вересня, повідомляє Times of Malta.

Так, представник міністерства заявив, що перші коментарі міністра ґрунтуються на відповідному національному законодавстві, зокрема на Законі про культурну спадщину 2002 року, який замінив попереднє законодавство, а саме: Закон про захист старовин 1910 року та Закон про захист старожитностей 1925 року.

Міністерство також пояснило, що, хоча національна колекція історичних артефактів на Мальті є великою, як це демонструється в різних музеях та на місцях спадщини, слід зазначити, що існує безліч інших артефактів, що мають значну цінність і спочатку належали Мальті, які зараз знаходяться в різних країнах.

Як нація, ми надзвичайно любимо свою історію, а отже, через наші національні агенції зі спадщини ми завжди активно шукаємо шляхи придбання артефактів, що мають внутрішню цінність для мальтійських островів, - додали представники міністерства.

Нагадаємо, Кенсінгтонський палац повідомив, що 7-річний принц Джордж отримав у подарунок від натураліста сера Девіда Аттенборо зуб доісторичної акули, якому близько 23 мільйонів років. Аттенборо знайшов скам'янілість під час сімейного відпочинку на Мальті в кінці 1960-х років. Дізнавшись про інцидент, міністр культури Мальти Хосе Еррера заявив, що зуб повинні повернути для демонстрації в місцевому музеї.

1