Маніяка, який вбив більше 25 пенсіонерок, затримали в Росії - відео

Молодий чоловік працював слюсарем в одній із комерційних організацій
Важливо
Маніяка, який вбив більше 25 пенсіонерок, затримали в Росії - відео
Радік Тагіров Фото: Telegram-канал “Mash”
2 Грудня 2020, 16:41
читать на русском

У Татарстані (Росія) затримали чоловіка, підозрюваного у вбивстві більше 25-ти жінок похилого віку. Ним виявився раніше судимий житель Казані Радік Тагіров, який вийшов із в'язниці у червні 2010 року.

Повідомляється, що він працював слюсарем в одній із комерційних організацій.

Його вже прозвали "поволзьким маніяком".

Офіційний представник МВС РФ Ірина Вовк розповіла журналістам, що Тагіров представлявся працівником ЖКГ або соціальних служб, безперешкодно проходив у квартири своїх жертв.

Скоївши вбивство, викрадав заощадження пенсіонерок і переховувався, - повідомила представник МВС.

Читайте також

Зазначається, що вийти на його слід вдалося завдяки складній копіткій роботі експертів і оперативників. Маніяка вирахували за допомогою ДНК-експертизи. За роки розслідування слідчі провели понад десять тисяч порівняльних генетичних експертиз і нарешті вийшли на злочинця. Операцію затримання проводили спільно зі співробітниками ФСБ і МВС.

Слідчі оприлюднили відео допиту підозрюваного:

Місцеві ЗМІ пишуть, що маніяк вів подвійне життя: спокійний чоловік і батько двох дітей, жив у хрущовці на околиці Казані.

Ось що розповіли сусіди:

- Була пристойна родина. Ми ще раділи, як добре вони живуть. В шоці, не очікували, звичайно.

- Влітку ремонт зробили, гуляли з коляскою, нічого поганого сказати не можу.

Серійного вбивцю вдалося затримати через вісім років з моменту останнього злочину. Перший напад у 2011 році він зробив на мешканку одного з будинків. Надалі жорстокі розправи відбувалися за схожим сценарієм.

Читайте також

Радік Тагіров, за версією слідства, вбивав не тільки в Казані. На його рахунку Ульяновськ, Уфа, Нижній Новгород, Іжевськ, Перм, Єкатеринбург. Кілька разів його ледь не спіймали на гарячому, але він вистрибував з вікна: всі жертви жили на нижніх поверхах.

Якось  злочинець потрапив в об'єктив камери спостереження. На кадрах було видно, як маніяк заходить до під'їзду і впевнено підіймається слідом за жертвою. Чоловік допомагає жінці піднятися і заходить у квартиру. Але скоїти вбивство він не зміг, оскільки у квартирі були родичі пенсіонерки.


Вісім років тому за інформацію про злочинця оголошували нагороду в три мільйони рублів, але Тагіров тоді зупинився. Ходили чутки, що "поволзький маніяк" загинув або відбуває покарання за інші злочини. У разі визнання судом його вини чоловікові загрожує довічне ув'язнення.

1