Марцінків та Садовий готують свої міста до захисту від можливого вторгнення Росії

Мер Львова попросив США допомогти організувати територіальну оборону міста
16 Квітня, 15:44 1234

Мер Львова Андрій Садовий провів переговори з тимчасовою повіреною у справах США в Україні Крістіною Квін. Він її попросив допомогти організувати територіальну оборону міста.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.

За його словами, українцям важливо відчувати цю реальну підтримку у боротьбі з російською агресією.

У безпековому контексті я звернувся з проханням допомогти нам організувати територіальну цивільну оборону у Львові. Досвід Сполучених Штатів буде корисним для того, щоб дати нового розуміння щодо безпеки кожного з нас, - написав Садовий.

Тим часом мер Івано-Франківська Руслан Марцінків повідомив, що у місті створять загін військових для захисту від повномасштабного вторгнення.

Читайте також

Марцінків дав доручення голові муніципальної інспекції Івано-Франківська Михайлу Шкутаку сформувати загін, який відправиться на схід для захисту України у разі повномасштабного вторгнення.

Глава Івано-Франківська впевнений, що на Донбасі буде загострення конфлікту з Росією, тому українці повинні бути підготовлені.

Якщо з Івано-Франківська йтимуть на схід добровольці, то краще, щоб вони служили разом, - зазначив він.

Також Марцінків додав, що в муніципальній інспекції вже є кілька досвідчених бійців, які зможуть дати відбій у разі повномасштабного вторгнення російських військ.

Нагадаємо, у Донецькій області прикордонники проводять бойові навчання з відсічі та стримування російської збройної агресії.

Раніше в Азовському морі катери ФСБ РФ здійснили спробу перешкоджання законним діям катерної групи Військово-Морських сил ЗС України, які знаходяться на бойовому чергуванні.

Читайте також наш матеріал: Кремль може планувати блискавичну війну, якщо США не втручатимуться