Марцінків та Садовий готують свої міста до захисту від можливого вторгнення Росії

Мер Львова попросив США допомогти організувати територіальну оборону міста
Марцінків та Садовий готують свої міста до захисту від можливого вторгнення Росії
Військові навчання фото: ДПСУ
16 Квітня 2021, 15:44
читать на русском

Мер Львова Андрій Садовий провів переговори з тимчасовою повіреною у справах США в Україні Крістіною Квін. Він її попросив допомогти організувати територіальну оборону міста.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.

За його словами, українцям важливо відчувати цю реальну підтримку у боротьбі з російською агресією.

У безпековому контексті я звернувся з проханням допомогти нам організувати територіальну цивільну оборону у Львові. Досвід Сполучених Штатів буде корисним для того, щоб дати нового розуміння щодо безпеки кожного з нас, - написав Садовий.

Тим часом мер Івано-Франківська Руслан Марцінків повідомив, що у місті створять загін військових для захисту від повномасштабного вторгнення.

Читайте також

Марцінків дав доручення голові муніципальної інспекції Івано-Франківська Михайлу Шкутаку сформувати загін, який відправиться на схід для захисту України у разі повномасштабного вторгнення.

Глава Івано-Франківська впевнений, що на Донбасі буде загострення конфлікту з Росією, тому українці повинні бути підготовлені.

Якщо з Івано-Франківська йтимуть на схід добровольці, то краще, щоб вони служили разом, - зазначив він.

Також Марцінків додав, що в муніципальній інспекції вже є кілька досвідчених бійців, які зможуть дати відбій у разі повномасштабного вторгнення російських військ.

Нагадаємо, у Донецькій області прикордонники проводять бойові навчання з відсічі та стримування російської збройної агресії.

Раніше в Азовському морі катери ФСБ РФ здійснили спробу перешкоджання законним діям катерної групи Військово-Морських сил ЗС України, які знаходяться на бойовому чергуванні.

Читайте також наш матеріал: Кремль може планувати блискавичну війну, якщо США не втручатимуться 

1