Масована ракетна атака на Україну 10 жовтня: що відомо на цей момент (оновлюється)

Яка ситуація в постраждалих регіонах після масованих обстрілів
Головне
Масована ракетна атака на Україну 10 жовтня: що відомо на цей момент (оновлюється)
Наслідки ранкового вибуху в Києві
10 Жовтня 2022, 15:21
читать на русском

Сьогодні вранці рашисти здійснили масовані ракетні атаки майже по всіх областях України.

Ракети Х-101, Х-555 окупанти запустили з району Каспію із одинадцяти літаків-ракетоносців стратегічної бомбардувальної авіації Ту-95 та Ту-160. Крилаті ракети "Калібр" – із кораблів у Чорному морі. ОТРК "Іскандер" наземного базування – з різних напрямків. Також ворог застосовував ракети зенітних ракетних комплексів С-300 та РЗСВ "Торнадо-С".

Станом на 11.40 10 жовтня ворог застосував по Україні понад 80 ракет. Протиповітряною обороною Повітряних Сил у взаємодії з підрозділами ППО Сухопутних військ збито близько 45 ракет. Крім того, протиповітряною обороною знищено 9 із 12 дронів-камікадзе "Shahed-136".

Найбільше від ударів рашистів постраждали Київ та Львів. На цей час відомо про 47 поранених та 5 загиблих внаслідок ранкових обстрілів Києва. Загалом же по Україні щонайменше 10 людей загинули, ще близько 60 отримали поранення внаслідок ракетних ударів РФ, повідомила Нацполіція.

Через високий рівень загрози повторних атак усі учні та студенти в Україні до кінця тижня займатимуться в онлайн-режимі, повідомив міністр освіти Сергій Шкарлет.

ДПСУ повідомляє про можливі перебої в роботі пунктів пропуску на кордоні з Молдовою через російські обстріли.

Держзв'язок України повідомляє про перебої в роботі мобільного зв'язку. Це стосується Хмельницької, Львівської, Полтавської областей, міст Харкова та Житомира.

Оновлення за станом на 14.00: Внаслідок обстрілу сталось влучання по об’єктах критичної інфраструктури (переважно об’єкти енергопостачання) у 8 областях та м. Києві, де виникло понад 30 пожеж.

Внаслідок терористичної атаки загинуло 11 осіб та травмовано - 64.

Відсутнє електропостачання у 4 областях: Львівська, Полтавська, Сумська, Тернопільська. На решті території України електропостачання порушено частково.

До гасіння пожеж та аварійно-рятувальних робіт залучено понад 1 тис. осіб та близько 120 одиниць техніки ДСНС. Наслідки уточнюються.

Яка ситуація в Києві

Як повідомив мер Києва Віталій Кличко внаслідок обстрілів російськими варварами об‘єктів критичної інфраструктури столиці та області, застосовуються графіки аварійного відключення електропостачання споживачам у Києві та Київській області.

Частково обмежене електропостачання промисловим клієнтам та частині побутових клієнтів Києва та всієї області. Енергетики разом з рятувальними службами роблять все необхідне, щоб максимально швидко відновити нормальну роботу енергосистеми.

Київводоканал працює в центрі столиці над ліквідацією пошкодженої водопровідної мережі. Але тиск у мережі вже нормалізували і споживачам забезпечене водопостачання.

Крім того, відновлено рух потягів метро та роботу Центрального залізничного вокзалу.

Оновлення: Станом на 15.00 у Києві внаслідок ракетних ударів загинуло шестеро людей, ще 50 — отримали поранення, повідомила речниця ДСНС Світлана Водолага.

Що відбувається у Львові

Мер Львова Андрій Садовий повідомив, що зафіксовано вибух на об’єкті критичної інфраструктури у Львові. Відповідні служби виїхали на місце.

Через відсутність електроенергії тимчасово призупинено роботу міських ТЕЦ. Тому на разі гаряча вода не подається. Запустили резервні електрогенератори на кількох насосних станціях, щоб відновити водопостачання до міста.

Частина міста без електроенергії. Не працює третина світлофорів. Після завершення тривоги на складних перехрестях працюватимуть регулювальники.

Оновлення: станом на 15 годину 90% Львова лишилося без електропостачання. Трамваї та тролейбуси не курсують, — Львівська міська рада. Також у місті відсутня подача гарячої води. Є проблеми зі зв’язком.

Яка ситуація на Дніпропетровщині

Внаслідок обстрілу Дніпропетровщини щонайменше четверо людей загинули та ще 19 отримали поранення, повідомив керівник ОВА Резніченко. Російська армія скерувала на область понад 10 ракет, чотири з них збили сили ППО.

Також він додав, що є серйозне руйнування. У Кривому Розі без електроенергії понад 80 тисяч людей.

1