Масові антиурядові протести відбулись на Кубі: силовики затримували кубинці

Населення виступило проти утисків та економічних проблем
Масові антиурядові протести відбулись на Кубі: силовики затримували кубинці
Президент Куби Мігель Діас-Канель під час протестів у Сан-Антоніо-де-лос-Баньос (фото: dw.com)
12 Липня 2021, 17:30
читать на русском

В Гавані та інших кубинських містах відбулись масові протести через економічну кризу, проблеми з продовольством, електроенергією та утиски зі сторони влади.

Як повідомило видання DW, президент країни Мігель Діас-Канель заявив, що "лише через наші трупи" зможуть перемогти учасники протесту.

Зазначається, що антиурядові протести відбулись на Кубі вперше за багато років. У неділю, 11 липня, відбулись наймасовіші демонстрації проти економічних проблем та утисків населення. Протести охопили райони в муніципалітеті Сан-Антоніо-де-лос-Баньос на південному заході від Гавани, а також в столиці та містах Ольгін, Матансас, Камагуей та Сантьяго де Куба.

За інформацією агентства AFP, протестувальники скандували: "Геть диктатуру" та "Ми хочемо свободу". Учасники протесту висловлювали незадоволення через нестачу продовольства і перебої з електроенергією на тлі економічної кризи в країні.

До протестувальників правоохоронці у Гавані застосували сльозогінний газ, щонайменше десять людей - затримали.

Ми не відмовимося від суверенітету та незалежності нації. Якщо вони хочуть перемогти революцію, то лише через наші трупи, - сказав президент країни у звернені до кубинців на державному телебаченні.

Нагадаємо, 17 квітня Рауль Кастро заявив, що йде у відставку з поста лідера Комуністичної партії Куби, завершуючи шість десятиліть правління його сім'ї.

Посаду першого секретаря Комуністичної партії Куби зайняв чинний президент країни Мігель Діас-Канель.

Читайте також