Масштабна пожежа у Києві: згоріло чотири автівки - відео

Рятувальники не змогли швидко загасити автівки через неправильне паркування
Масштабна пожежа у Києві: згоріло чотири автівки - відео
Чотири автівки згоріли у Києві Фото: ДСНС
3 Лютого 2021, 13:51
читать на русском

В Деснянському районі столиці надзвичайники рятували автомобілі від пожежі. Через заблокований автівками пожежний гідрант пожежу довелося гасити довше.

Як повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій України, вночі третього лютого рятувальники отримали повідомлення про те, що на вулиці Милославській горить автомобіль.

Автівка загорілася у дворі 25-поверхового житлового будинку.


У Службі порятунку повідомили, що спочатку загорівся Subaru Forester, згодом вогонь перекинувся на поруч припарковані автомобілі Kia Magentis, Chevrolet Aveo та на автомобіль Skoda Fabia.

Менш ніж за годину пожежу ліквідували.

Внаслідок пожежі автомобіль Subaru Forester згорів повністю, а інші автівки отримали значні ушкодження.

Читайте також

Як повідомили рятувальники, гасіння пожежі ускладнювалося там, що пожежники не змогли дістатися до пожежного гідранта, оскільки він був заставлений припаркованими автівками.

У пожежному автомобілі, зазвичай, вистачає води на 5-10 хвилин гасіння пожежі, тож вогнеборці, щоб поновити запаси води, приїхали до найближчого гідранту. Гідрант знаходився неподалік, але використати його не вдалося через те, що він був запаркований автомобілем. Заблокованість пожежних гідрантів унеможливлює їх використання та потрібно шукати інший, що подовжує час гасіння пожежі, - розповіли у Службі порятунку.

Тож вогнеборці закликали водіїв не паркуватися поблизу гідрантів, на люках, під якими вони розташовані, на засувках, адже при пожежі доступ пожежників до гідранта має бути безперешкодним у будь-який момент.

Нагадаємо, 2 лютого у місті Первомайську Миколаївської області підпалили торговельний центр "Епіцентр К". За попередньою інформацією, внаслідок пожежі ніхто не постраждав. Правоохоронці повідомили, що палій "Епіцентру" в Первомайську ледь не вбив двох охоронців.

1