У Первомайську підпалили місцевий "Епіцентр" - відео

Пожежу досі гасять рятувальники
У Первомайську підпалили місцевий "Епіцентр" - відео
Пожежа в Епіцентрі в Первомайську (Фото: ДСНС)
2 Лютого 2021, 14:39
читать на русском

У місті Первомайську Миколаївської області підпалили торговельний центр "Епіцентр К", пожежу досі не загасили.

Про це повідомили в ГУ ДСНС Миколаївської області.

Пожежа у торговельного центру "Епіцентр К" на вул. Федора Достоєвського у Первомайську почалася о першій годині дня. На пожежу одразу ж відправили два відділення 23 державної пожежної-рятувальної частини, місцева пожежна охорона "Підгороднє". На місце також направлено пожежну команду ТДВ "Первомайськдизельмаш", по одному відділенню з 6 ДПРЧ (Арбузинський район) та 25 (м. Южноукраїнськ).

Проведено евакуацію персоналу та відвідувачів. За попередньою інформацією, ніхто не постраждав.

Орієнтовна площа пожежі встановлюється, причина пожежі - підпал. Зловмисник або кинув у торгові ряди коктейль Молотова, або підпалив розчинник для фарб. Злочинця затримали охоронці магазину. Під час затримання нападник поранив одного з охоронців сокирою. Охоронця шпиталізували до лікарні, - розповів  перший заступник міського голови Первомайська Дмитро Малишевський одному з телеграм-каналів.

Наразі на місце масштабної пожежі ТЦ "Епіцентр К" у м. Первомайськ додатково направлено пожежні автоцистерни з 27 ДПРЧ (м. Южноукраїнськ), 13 ДПРЧ (смт Врадіївка), 18 ДПРЧ (смт Криве Озеро). До гасіння залучено 6 одиниць техніки.

Нагадаємо, вранці 31 січня у Києві горів торговельний центр на вулиці Милославській, 6, що у Деснянському районі столиці. Під час проведення розвідки, рятувальники встановили, що пожежа виникла у кімнаті охорони, на першому поверсі торговельного центру. Під час гасіння пожежі, вогнеборці врятували охоронця закладу, який перебував на 3 поверсі. За допомогою апарату захисту органів дихання, його вивели на свіже повітря. Також, між другим та третім поверхами, рятувальники знайшли тіло загиблого чоловіка. До ліквідації було залучено 3 одиниці техніки та 15 вогнеборців. Причини та обставини пожежі будуть встановлювати правоохоронці.

Читайте також

Днем раніше в Харкові просто на зупинці вщент вигоріла маршрутка. Загорівся маршрутний автобус "Богдан". Пасажирів не було у салоні, тому водій зміг самостійно вийти з автобуса охопленого полум'ям і викликати рятувальників. Коли на місце прибули вогнеборці, площа пожежі складала близько 18 кв.м. Вже о 13:16 займання було локалізоване, а о 13:41 повністю погашене. В результаті події постраждалих немає. Причина виникнення пожежі та сума заподіяних збитків наразі встановлюються.