Мають постійний електорат: експертка пояснила, чому в ОПЗЖ стабільно високі рейтинги

Серед лідерів ОПЗЖ немає махрових олігархів
Ексклюзив
Мають постійний електорат: експертка пояснила, чому в ОПЗЖ стабільно високі рейтинги
Верховна Рада (фото: Zoya Shu 112 Україна)
6 Листопада 2021, 14:49
читать на русском

Фракція "Опозиційна платформа "За життя" має стабільно пристойні рейтинги через те, що партія послідовна у своїх діях і заявах та має постійний електорат.

Про це ексклюзивно розповіла Парламент.ua Ольга Балакірєва, голова правління Центру "Соціальний моніторинг".

По-перше, ця партія послідовна у своїх діях та заявах. По-друге, вони мають постійний (ядерний) електорат, який вони орієнтуються. Вони не є партією-флюгером. Чому, наприклад, Опозиційний блок, що відколовся від цієї партії, не зміг утриматись? Тому що більшість цього блоку складали політики-флюгери, зокрема й на регіональному рівні, - сказала Ольга Балакірєва.

Вона зазначила, що на формування іміджу партії впливають саме регіональні лідери. А серед регіональних лідерів ОПЗЖ немає махрових олігархів, які спричиняють неприйняття людей.

Навіть якщо ми говоритимемо про того ж Віктора Медведчука – олігарха, проти якого зараз триває судовий розгляд. Він не є тим, хто показує своє багатство, - додала експертка.

Нагадаємо, у вересні парламентський рейтинг партій склали соціологи та визначили, за кого готові голосувати українці на майбутніх виборах до Верховної Ради.

Читайте також