McDonald's зробить серію їжі з рослинного м’яса

Її почнуть продавати вже наступного року
McDonald's зробить серію їжі з рослинного м’яса
McDonald’s (фото: Pexels)
11 Листопада 2020, 08:01
читать на русском

Американська корпорація McDonald's 2021 року створить серію їжі з рослинного м'яса McPlant.

Про це повідомляє видання ВВС.

Це будуть бургери на рослинній основі, замінники курки та серія сніданків.

Перехід до рослинної їжі компанія пояснює занепокоєнням щодо впливу м’яса на здоров’я, навколишнє середовище та добробут тварин.

McDonald's уже тестував страви із рослинного м'яса в Канаді разом із компанією-виробником такого м'яса Beyond Meat. Тоді акції Beyond впали, тому що McDonald's не повідомив, хто саме буде їм поставляти сировину. Тому Beyond Meat припинили співпрацю.

Довідка: М'ясо з пробірки, також відоме як культивоване м'ясо або штучне м'ясо — це м'ясо, що вирощується в лабораторних умовах у вигляді культури клітин, яке ніколи не було частиною живого, повноцінного тваринного організму. Потенційно м'язову тканину будь-якої тварини можна вирощувати в пробірці.

М'ясо з пробірки не слід плутати з імітацією м'яса, яка є вегетаріанським продуктом, виробленим із рослинного білка, найчастіше з соєвого або пшеничного.

Як відомо, стартап Just із Сан-Франциско навчився вирощувати м'ясо з клітин курячого пера. Джош Тетрік, голова компанії, наголошує — м'ясо, отримане у такий спосіб, не варто плутати з вегетаріанськими заводськими гамбургерами та іншими м'ясозамінниками, які зараз можна знайти у супермаркетах. Це справжнє м'ясо, яке має кілька назв: "синтетичне", "лабораторне" або просто "чисте".

1