Мер Чернігова намагався виїхати до Польщі, але його затримали на кордоні, - ЗМІ

Атрошенко має намір оскаржувати це рішення у суді
Важливо
Мер Чернігова намагався виїхати до Польщі, але його затримали на кордоні, - ЗМІ
Владислав Атрошенко
19 Червня 2022, 15:35
читать на русском

Мера Чернігова Владислава Атрошенка затримали на митному пропускному пункті "Краківець" при виїзді до Польщі.

Про це Атрошенко сказав у коментарі виданню "Страна.юа" та надав документ із відмовою, де він зазначив, що має намір оскаржувати це рішення у суді.

За його словами, у зв'язку з цією ситуацією поляки шоковані.

У мене запланована поїздка до міста Жешув, куди я прямую разом із делегацією для підписання договору про партнерство. У мене там у планах виступ перед сесією, у складі делегації ще троє людей. Питання щодо документів виникли тільки до мене, - повідомив він.

Атрошенко наголосив, що у переліку документів є всі дозволи, які дають змогу перетинати кордон.

У мене на руках повний перелік документів, які дозволяють перетинати кордон у службових цілях. Прикордонний інспектор Лілія Турко (жетон LV-1155) вилучила документи без пояснення причин та запропонувала мені поговорити з начальством, - каже мер.

На думку Атрошенка, причиною того, що його не випускають з країни, може бути особистий конфлікт з одним зі співробітників Офісу президента.

Конфлікт постарався розвинути глава ВА Чернігівської області Чаус, роблячи очевидну дурість, намагаючись заборонити мені відрядження в Давос. Чаус міг тоді не дзвонити з кляузою на мою адресу в ОП, але чомусь це зробив. Це – блаженство відповідних посадових осіб, які таким чином самостверджуються у своєму становищі, перевищують свої службові повноваження, і вочевидь перешкоджають моїй професійній діяльності на користь Чернігова, а головне – дискредитують подібними діями президента, демонструючи ознаки телефонного права на митний кордон, – сказав мер Чернігова.

Фото: Страна.юа

Фото: Страна.юа

Нагадаємо, що 28 травня п'ятий президент України, нардеп від "Європейської солідарності" Петро Порошенко вдруге намагався виїхати за кордон.

1