Мер Дніпра готується стати першим українським космічним туристом

Філатов проходив базовий курс підготовки астронавтів у навчальному центрі NASA
Мер Дніпра готується стати першим українським космічним туристом
Борис Філатов (Фото: Borys Filatov в Facebook)
12 Липня 2021, 19:00
читать на русском

Міський голова Дніпра Борис Філатов заявив, що вже 12 років є членом команди Virgin Galactic Річарда Бренсона, має квиток в космос та готується стати першим українським космічним туристом.

Про це мер написав на своїй сторінці у Facebook.

У неділю, 11 липня, компанія "Virgin Galactic" успішно здійснила свій перший туристичний політ у космос з засновником компанії, мільярдером Річардом Бренсоном на борту.

У нього вийшло. Річард Бренсон злітав в космос. 12 років, довгих майже 12 років я чекав цієї події. Коли я приєднався до команди Virgin Galactic мені ніхто не вірив. … Ми вклали свої щирі сподівання і навіть великі гроші в абсолютну невідомість, - написав Філатов у Facebook.

Філатов розповів, що пройшов базовий курс підготовки астронавтів у навчальному центрі NASA, кілька разів літав по кривій Кеплера, випробував центрифугу - симулятор польотів "Фенікс".

Всі ці роки, ми - майбутні астронавти "Virgin Galactic", підтримували зв'язок і один одного, в надії, що у нас вийде. Переписувалися в закритих каналах, брали участь в вебінарах, у кого була можливість, особливо в американців, зустрічалися один з одним на різних заходах, які нам влаштовували Річард і його команда. А ще ми готувалися, - написав він.

Мер Дніпра зазначив: "Якщо все піде як треба, то я буду другою людиною в незалежній Україні, хто після Каденюка побував в космосі і першим космічним туристом".

Філатов зазначив, що у нього номер 146. Місця в черзі розподіляються залежно від того, коли й скільки ти заплатив. Ті, хто заплатив першими і більшу суму, ті й вище у черзі стоять.

2 липня Філатов опублікував на своїй сторінці фото з Річардом Бренсоном в спеціальній формі компанії.

Нагадаємо, що британський Мільярдер Річард Бренсон 11 липня відправився в космос - це перший туристичний політ на навколоземну орбіту.

Читайте також

1