Мер Івано-Франківська просить уряд про додаткові ліжка у лікарнях

Через складну ситуацію з коронавірусом Марцінків закликав надати місту більше вакцини
Мер Івано-Франківська просить уряд про додаткові ліжка у лікарнях
Лікарня, палата, лікарняні ліжка (фото: УНІАН)
3 Березня 2021, 08:01
читать на русском

Влада Івано-Франківська звернулася до уряду з проханням допомогти через складну ситуацію з коронавірусом в місті.

Мер Івано-Франківська Руслан Марцінків в етері телеканалу "Прямий" звернувся до уряду з проханням надати місту більше вакцини від коронавірусу та допомогти із розгортанням нових лікарняних ліжок.

Спілкувалися на програмі телеканалу "Прямий" про те, як отримують щеплення медпрацівники, чи щепляться містяни, скільки вже вакцинованих в місті та чому важливо вакцинуватися. Також говорили про саму вакцину і можливі побічні ефекти. Скористався можливістю та звернувся до уряду, щоб надали місту більше вакцин та допомогли з питанням розгортання додаткових ліжок в закладах охорони здоров'я, - написав Марцінків на своїй сторінці у Фейсбуці.

Читайте також

Мер міста розповів, що Івано-Франківськ отримав лише 500 доз вакцини від коронавірусу Oxford/AstraZeneca (Covishield), хоча до області надійшло 22 тисяч доз.

Ми першочергово вакцинуємо лікарів, які борються з COVID-19, і це є правильно. Обіцяє область ще додати вакцини, – сказав Марцінків.

Також мер міста розповів, що мешканці області "розслабилися" і не дотримувалися карантинних обмежень, тому, на його думку, це і спричинило спалах COVID-19.


У Вінницькій, Закарпатській, Івано-Франківській, Житомирській та Чернівецькій областях, де зафіксовано різке зростання захворюваності на COVID-19, посилили карантинні обмеження.

Державною службою України з надзвичайних ситуацій на виконання доручення уряду розгорнуто мобільний госпіталь на території Богородчанської центральної районної лікарні в Івано-Франківській області.

1