Мер Києва рекомендує школам піти на канікули достроково

Таке рішення ухвалено з урахуванням рекомендацій Міністерства освіти для запобігання поширенню коронавірусу
Мер Києва рекомендує школам піти на канікули достроково
Виталий Кличко (фото: Facebook)
12 Жовтня 2020, 16:19
читать на русском

Керівникам загальноосвітніх навчальних закладів Києва рекомендовано розпочати осінні канікули з 21 жовтня. Про це на брифінгу сказав Київський міський голова Віталій Кличко.

Школи сьогодні можуть розробляти окремі плани навчання. І заздалегідь планувати розклад канікул. Але. Місто вже надіслало рекомендації керівникам навчальних закладів про те, щоб розпочати осінні канікули раніше - з 21 жовтня, - розказав мер.

Читайте також

За його словами, запропонував таке рішення Департамент освіти і науки з урахуванням рекомендацій Міністерства освіти для запобігання поширенню коронавірусу.

Таке рішення також мотивоване задля створення безпечних умов проведення місцевих виборів.

Адже більшість виборчих дільниць знаходяться саме в навчальних закладах, - додав столичний мер.

Після канікул, додав Кличко (Віталій Кличко - досьє), школярі можуть повернутися у навчальні заклади за тиждень - 29 жовтня. При цьому, все залежатиме від епідеміологічної ситуації в місті.

Нагадаємо, тимчасовий виконувач обов'язків міністра освіти і науки Сергій Шкарлет рекомендує встановити канікули у школах з 15 до 30 жовтня.

За його словами, Міністерство освіти в понеділок надішле рекомендаційні листи до всіх закладів загальної середньої освіти щодо встановлення канікул з 15 до 30 жовтня.

В.о. міністра зазначив, що заклади дошкільної освіти працюватимуть у звичайному режимі з урахуванням усіх рекомендацій МОЗ та головного державного санітарного лікаря.

1