Мер Слов`янська закликав створити у місті ВЦА і провести перевибори до міської ради (відео)

Кілька фракцій міської ради саботують роботу органу, через що досі не можуть ухвалити бюджет міста
Мер Слов`янська закликав створити у місті ВЦА і провести перевибори до міської ради (відео)
Вадим Лях (Фото: Слов`янська міська рада)
14 Квітня 2021, 13:25
читать на русском

Мер Слов'янська Вадим Лях написав листа до глави Донецької обласної військово-цивільної адміністрації й ОДА Павла Кириленка з проханням тимчасово ввести в місті військово-цивільну адміністрацію.

Про це міський голова повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.

У листі до Кириленка Лях заявив, що низка депутатів міської ради саботують роботу ради. Йдеться про представників фракцій "Наш край", "Партія миру та розвитку" та "Опозиційна платформа — За життя".

За його словами, депутати не приходять на засідання та з кількох спроб так і не змогли ухвалити бюджет. Натомість саме ці депутати вимагають ВЦА і перевиборів.

Повірте, я ухвалив це рішення не легко. Але я був змушений приєднатися до нього. Не потрібно боятися абревіатури ВЦА. Життя не зміниться для простих людей, — зазначив міський голова.

Лях пояснив, що в такому випадку містом керуватиме голова військово-цивільної адміністрації. Він, зокрема, ухвалюватиме рішення щодо розподілу міського бюджету.

Мер додав, що не тримається за своє крісло і готовий до перевиборів, бо вірить, що знову переможе.

Довідка: За законом, ВЦА створюються, щоб забезпечити життєдіяльність територіальних громад та розібратися з проблемами на місцях, якщо функціонування органів місцевої влади забезпечити неможливо.

Указ щодо утворення військово-цивільних адміністрацій в Луганській та Донецькій областях, а також в окремих районах та населених пунктах цих областей видав президент України наприкінці 2015 року.

Нагадаємо, 20 лютого президент України Володимир Зеленський після засідання РНБО підписав укази про створення та реорганізацію військово-цивільних адміністрацій у Донецькій та Луганській областях.