Мера Немирова затримали за стрілянину з автомата - відео

Чоловік влаштував скандал на території міської ради
Важливо
Мера Немирова затримали за стрілянину з автомата - відео
Поліція затримала мера Немирова за стрілянину з автомата Фото: НПУ
8 Квітня 2022, 13:53
читать на русском

У Вінницькій області поліція затримала мера Немирова Віктора Качура за стрілянину з автомата.

Як повідомили в обласній поліції, 7 квітня місцевий волонтер заявив правоохоронцям, що мер міста Немирів на території міської ради стріляв з автомата.

Зі слів потерпілого, він, як представник волонтерської організації, приніс до мерії гуманітарну допомогу для ЗСУ: каримати та інші речі. Й між ним та головою міста виник конфлікт. Під час суперечки мер погрожував волонтеру фізичною розправою, завдав кілька ударів та вистрелив в повітря з автомата. Потерпілий встиг покинути територію державної установи і викликав поліцію. Постраждалих немає, - розповіли силовики.

Повідомляється, що 57-річного Віктора Качура затримали на робочому місці.

Слідство встановило, що підозрюваний раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності. Під час обшуку у службовому кабінеті мера поліцейські вилучили автоматичну зброю та набої до неї. Підстави зберігання та носіння зброї встановлюються.

Мера затримано в процесуальному порядку та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Наразі поліцейські з’ясовують обставини та причини конфлікту в межах відкритого кримінального провадження за ч. 4 ст. 296 ККУ (хуліганство).

Качуру загрожує позбавлення волі на строк до семи років.

Тривають слідчі дії.

Нагадаємо, в Харківській області українські військові провели спецоперацію проти державних зрадників. Серед затриманих - мер міста Південне, його заступник, керівник місцевого райвідділку поліції і дільничий інспектор. Днем раніше підозру за цією ж статтею повідомили меру Куп'янська.

Читайте також