Мера Сум Лисенка випустили із СІЗО під заставу

За Лисенка внесли три мільйони гривень
Головне
Мера Сум Лисенка випустили із СІЗО під заставу
6 Жовтня 2023, 16:18
читать на русском

Мера Сум Олександра Лисенка, якого підозрюють у хабарництві і корупції, випустили під заставу.

Про це повідомляє Суспільне з посиланням на пресслужбу  Вищого антикорупційного суду.

Нагадаємо,  мер Сум Олександр Лисенко та чиновник Сумської міської ради Олександр Журба вимагали гроші за ухвалення рішення про встановлення тарифу та відсутність штучних перешкод у діяльності підприємства.

В СБУ пояснили, що фігуранти справи "обклали даниною" місцеву компанію, яка займалася вивозом сміття. У разі відмови погрожували перешкодами у веденні бізнесу.

Антикорупційний суд залишив Лисенка під вартою до 2 грудня 2023 року із можливістю внесення застави у розмірі 3 млн гривень.

Слідчий суддя ВАКС також частково задовольнив клопотання НАБУ, погоджене прокурором САП, та обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 1 476 200 гривень застави спільнику Лисенка Олександру Журбі.

В САП зазначили, що він спільно з мером міста Суми підозрюється у проханні та одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі, а саме 2 130 000 гривень.

Довідка: Олександр Лисенко є міським головою Сум вже 9 років. Вперше його обрали мером у 2014 році. Тоді він йшов від партії "Батьківщина". У 2020 році його переобрали.

У 2022 році Лисенку вручили державний орден "За мужність" III ступеня за захист суверенітету України.

1