Мера Сум та його спільника, підозрюваних в корупції, арештували з правом внесення застави

Фігуранти справи "обклали даниною" місцеву компанію, яка займалася вивозом сміття
Головне
Мера Сум та його спільника, підозрюваних в корупції, арештували з правом внесення застави
Олександр Лисенко
5 Жовтня 2023, 10:10
читать на русском

Антикорупційний суд обрав запобіжний захід меру Сум Олександру Лисенку. Його підозрюють в корупції.

Про це повідомляють САП та "Суспільне".

За даними прокуратури, Лисенка антикорупційний суд залишив під вартою до 2 грудня 2023 року із можливістю внесення застави у розмірі 3 млн гривень.

"Суспільне" повідомило, що Лисенко своєю чергою заявляє, що хабаря не отримував, і грошей не бачив.

"Коштів ні під час обшуку, ні під час затримання я не отримував. Цих грошей я не бачив, не отримував і поруч з ними не знаходився. З фото можна подумати, що я був поруч з тією машиною, де були гроші. Але це не відповідає дійсності", - заявив Лисенко.

Довідка: Олександр Лисенко є міським головою Сум вже 9 років. Вперше його обрали мером у 2014 році. Тоді він йшов від партії "Батьківщина". У 2020 році його переобрали.

У 2022 році Лисенку вручили державний орден "За мужність" III ступеня за захист суверенітету України.

Проте днями, як зазначають правоохоронці, мер Сум та чиновник Сумської міської ради вимагали гроші за ухвалення рішення про встановлення тарифу та відсутність штучних перешкод у діяльності підприємства.

В СБУ пояснили, що фігуранти справи "обклали даниною" місцеву компанію, яка займалася вивозом сміття. У разі відмови погрожували перешкодами у веденні бізнесу.

Слідчий суддя ВАКС також частково задовольнив клопотання НАБУ, погоджене прокурором САП, та обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 1 476 200 гривень застави спільнику Лисенка Олександру Журбі.

В САП зазначили, що він спільно з мером міста Суми підозрюється у проханні та одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі, а саме 2 130 000 гривень.