Мери Олешок та Скадовська, що на Херсонщині, виїхали зі своїх міст

Окупанти пропонують "співпрацювати" керівництву тимчасово окупованих населених пунктів
Важливо
Мери Олешок та Скадовська, що на Херсонщині, виїхали зі своїх міст
Мер Олешок та Скадовська Фото: 24tv.ua
6 Квітня 2022, 17:57
читать на русском

Міський голова Олешок Євген Рищук та мер Скадовська Олександр Яковлєв виїхали зі своїх міст.

Про це очільники міст повідомили на своїх сторінках у Facebook.

Як зазначив Рищук, рішення виїхати з міста Рищук ухвалив після того, як минулого тижня у його будинок зайшли окупанти. Після цього він вирішив вивезти свою доньку до кордону.

Зараз будуть говорити, що я втік, але мертвий мер чи мер у підвалі нікому користі не принесе. Я ж розумію, що рано чи пізно мене змушуватимуть прийняти той чи інший бік, – написав мер Олешок.

При цьому робота у місті налагоджена, заступники працюють. Сам Рищук перебуває на зв'язку, але хоче врятувати своїх дітей.

Мер Скадовська теж звернувся до містян та наголосив, йому постійно погрожували окупанти, а також пропонували "співпрацювати". Тому з цієї причини він був змушений виїхати з міста.

Розумію, що для багатьох було б спокійніше, якби я і надалі залишався в місті, але мені сказали однозначно: або співпрацюєш, або ідеш в підвал. Та користі від мера в камері небагато, – додав він.

За словами Яковлєва, робота в місті та громаді налагоджена, все поки що без суттєвих змін. Виконком продовжує працювати в дистанційному режимі.

Нагадаємо, що російські солдати, які закріпилися в населених пунктах України, тероризують місцеве населення. Зокрема така ситуація на Херсонщині.

Читайте також

1