Месенджер Signal дозволить користувачам зробити приватним номер телефона

Якщо ви використовуєте Signal, ваш номер телефону за замовчуванням буде недоступний для всіх, з ким ви спілкуєтесь у чаті.
Месенджер Signal дозволить користувачам зробити приватним номер телефона
22 Лютого 2024, 23:57
читать на русском

Месенджер Signal дозволить користувачам спілкуватися з іншими людьми у застосунку, не повідомляючи їм номер свого мобільного телефону.

Про це Signal повідомив у своєму блозі.

"Місія та основний фокус Signal - приватне спілкування. Протягом багатьох років Signal зберігав повідомлення приватними, інформацію профілю (наприклад, ваше ім'я та фото профілю) приватною, ваші контакти приватними і ваші групи приватними - і багато іншого. Тепер ми робимо ще один крок вперед, роблячи ваш номер телефону в Signal ще більш приватним", - йдеться у заяві.

Таким чином, номер телефону більше не буде видимим для всіх у Signal.

"Якщо ви використовуєте Signal, ваш номер телефону за замовчуванням буде недоступний для всіх, з ким ви спілкуєтесь у чаті. Люди, у яких ваш номер збережено в контактах телефону, все одно бачитимуть ваш номер, оскільки вони вже знають його", - пояснили в компанії.

"Якщо ви не хочете надавати свій номер телефону для спілкування в чаті Signal, ви можете створити унікальне ім'я користувача, яке ви можете використовувати замість нього", - йдеться у повідомленні.

Компанія пояснила, що ім'я користувача - це не ім'я профілю, яке відображається в чатах, "воно не є постійним, і його не бачать люди, з якими ви спілкуєтеся в Signal".

Також користувач зможе створити QR-код або посилання, яке буде спрямовувати людей на його імʼя користувача. Це дозволить іншим людям швидко звʼязуватися з ним у застосунку Signal без потреби вводити номер телефону.

Функція наразі перебуває на бета-тестуванні, і стане загальнодоступною протягом найближчих тижнів. При цьому для реєстрації в застосунку Signal користувачу все одно потрібно буде вказати номер свого мобільного телефону.

Нагадаємо, наразі найкращим та найзахищенішим месенджером в Україні є Signal. Далі йдуть WhatsApp, Trema, Facebook Messenger і Telegram.

1