Мешканців Дніпра закликали евакуюватися з міста

Людей просять виїхати у безпечніші населені пункти
Головне
Мешканців Дніпра закликали евакуюватися з міста
Евакуація українців за кордон / Фото: facebook.com/MNS.GOV.UA
7 Квітня 2022, 14:45
читать на русском

Міський голова Дніпра Борис Філатов закликав евакуйованих з Донбасу людей не затримуватись у місті та шукати прихисток у безпечніших населених пунктах.

Про це він сказав у відеозверненні:

Влада Донецької та Луганської області рекомендувала цивільним швидко покинути територію областей. Тому багато людей зараз рухається через Дніпро. Нам дуже допомагає, що запущений прямий евакуаційний потяг з Покровська. Однак велика кількість людей їдуть приватним транспортом і автобусами. Рекомендую їм не затримуватись, а рухатися далі, у бік заходу України, де у будь-якому випадку безпечно, - сказав Філатов.

Також мер звернувся до містян, які проживають у Дніпрі, або збираються повертатися до міста, з аналогічним закликом:

Я б не рекомендував це робити (повертатися до Дніпра. - Ред.). Поступово ситуація на Донбасі накаляється, ми розуміємо, що квітень буде досить гарячим, тому велике прохання до всіх, як я вже неодноразово закликав, хто має змогу виїхати - жінок, дітей і старих людей, які не задіяні у роботі критичної інфраструктури, хто не задіяний на промислових підприємствах, хто не виробляє додану вартість, - я б рекомендував побути у більш безпечному місці.

Загалом Філатов заявив, що ситуація у Дніпрі та області загалом залишається контрольованою. Лікарні міста мають запаси медикаментів на декілька місяців, а комунальні служби працюють у штатному режимі.

Нагадаємо, голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай закликав жителів Сєвєродонецька, Лисичанська, Кремінної, Рубіжного, Попасної та Горського терміново евакуюватися, оскільки російські окупанти можуть знищити залізницю.

Читайте також

1