Мешканців Херсонської області закликали терміново евакуюватися: що сталося

Регіон звільнятимуть від окупантів, тому місцевим краще виїхати
Важливо
Мешканців Херсонської області закликали терміново евакуюватися: що сталося
ЗСУ, Збройні сили України, війна / Фото: t.me/V_Zelenskiy_official
18 Червня 2022, 17:17
читать на русском

Голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко закликав мешканців Херсонщини виїхати, аби ЗСУ було легше зачистити регіон від російських бойовиків.

В інтерв'ю "Укрінформу" очільник області пояснив, що Збройні Сили України повинні мати плацдарм для діяльності.

Ми бачили, якою була агонія окупантів перед виходом із Бучі та Ірпеня, або ж як росіяни "звільняли" Маріуполь, повністю зруйнувавши 400-тисячне місто. Для Херсона такий варіант звільнення є неприйнятним, і це розуміють президент, головнокомандувач ЗСУ і міністр оборони – якщо знести місто, то навіщо його звільняти? Звичайно, є ті, хто не може виїхати у силу різних причин. Але всіх, хто має таку змогу, ми закликаємо залишити окуповану територію, - сказав Самойленко.

Він каже, що людям можна виїжджати й до Криму, там їм буде безпечніше:

Що стосується виїзду через Крим, то я вважаю: якщо людина рятує своє життя та свою родину, то хай їде. На моє переконання, з моральної точки зору ми не маємо право їх засуджувати. Як я не засуджую жодну людину, яка лишається і чекає звільнення.

Самойленко зазначив, що вважати зрадниками тих, хто рятуючи своє життя виїжджає на тимчасово окуповану територію, не можна, бо головне, щоб людина лишилася живою.

Для мене головне – зберегли максимальну кількість херсонців. І друге – полегшити роботу ЗСУ…, - додав він.

Нагадаємо, Херсон та частина Херсонської області перебувають під російською окупацією майже від початку війни. Окупанти встигли почати видавати свої паспорти мешканцям області. Також дітям херсонців, що народилися після 24 лютого, будуть видавати російські свідоцтва про народження.