мешканців Київщини можуть на зиму переселити в інші регіони України

Влада Київщини розглядає кілька сценаріїв подальших подій під час холодів
Головне
мешканців Київщини можуть на зиму переселити в інші регіони України
Напівзруйнований будинок Фото: УНІАН
31 Жовтня 2022, 19:31
читать на русском

Жителів Київщини взимку можуть тимчасово переселити до інших регіонів у разі критичної ситуації в енергетиці. Їх можуть перевезти до тих регіонів, де ситуація більш стабільна.

Про це голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба заявив в інтерв’ю польському виданню Onet.

Керівник області наголосив, що нині Україна переживає безпрецедентну енергетичну кризу. За його словами, наразі вживаються заходи всі, щоб забезпечити жителів Київської області опаленням.

Є й інший сценарій: якщо ми розуміємо, що інфраструктура настільки пошкоджена, що її неможливо швидко вирішити, створюється план тимчасового транспортування людей у ​​регіони, де ситуація стабільніша. Ми готуємося до всіх варіантів, - висловився він.

Олексій Кулеба уточнив, що на Київщині планують відкрити під час холодів 754 пункти обігріву. Там можна буде зігрітися, взяти теплий одяг, зарядити телефон і перекусити.

"Ми вже створили інтерактивну карту, де люди можуть швидко побачити, де найближчий теплопункт. Там усі охочі зможуть запастися теплим одягом та продуктами, зарядити мобільні телефони та перечекати кризові моменти", - розповів Кулеба.

Нагадаємо, критична інфраструктура Київщини, зокрема в енергетичній сфері, зазнала значних руйнувань внаслідок ракетних обстрілів рашистів. Тут спостерігаються постійні відключення електроенергії та перебої з водопостачанням.

Читайте також